Jeugdtennis 

Welkom op de jeugdpagina van TC Deurne

TC Deurne heeft rond de 40 jeugdleden. Voor deze jeugdleden wordt van alles georganiseerd. Alle activiteiten voor de jeugd zijn te vinden op onze website en op de Facebookpagina van TC Deurne.

In het te downloaden informatiebestand, is alles over het jeugdlidmaatschap te lezen.
Ook bij het aangaan van een jeugdlidmaatschap wordt het aanbevolen om de gedragscode te lezen.

Overzicht jeugd activiteiten:

 • Tennislessen 1 of 2x per week;
 • KNLTB jeugdcompetitie zondags;
 • Voorjaarscompetitie (april – juni);
 • Najaarscompetitie (september – oktober);
 • Wintercompetitie (november – januari);
 • Tenniskids competitie t/m 13 jaar in het voor- en najaar;
 • Junior-Senior toernooi met BBQ (juni);
 • Grand Slam de Peel (leuk toernooitje samen met clubs in gem. Deurne en Meijel);
 • Open toernooien bij TC Deurne (juli en november);
 • Sleep Inn (overnachting op de club met tennis en andere activiteiten);
 • Vriendjesles.

Heb je zelf leuke ideeën, wil je graag gaan tennissen of tennis je al en wil je meehelpen met organiseren, neem dan contact op met de jeugdcommissie.
Kinderen kunnen al vanaf hun 6e jaar beginnen met tennis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de jeugdcommissie.

Competitie:
Door de KNLTB wordt in het voorjaar, najaar en in de winter een competitie georganiseerd. Alle aangesloten verenigingen kunnen hieraan deelnemen. Ook TC Deurne doet natuurlijk mee.  De jeugd en selectie competitie teams worden samengesteld door de trainers in overleg met de jeugdcommissie. Iedereen die traint wordt door de trainer en de jeugdcommissie gevraagd om mee te doen met de verschillende competitievormen.

Training:
Er wordt bij onze vereniging gewerkt met de zgn. Tenniskids TOF methode (zie hieronder voor meer uitleg).  Jeugdleden volgen de groepstrainingen op basis van ervaring, inzet, leeftijd, speelsterkte en beschikbaarheid. Met Tenniskids TOF, wat staat voor Tennis Ontwikkelings Fases, kan jouw kind zich nog beter op zijn eigen manier en tempo ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op de pagina trainingen

Info voor ouders
Tennis is voor jong en oud. Kinderen t/m 17 jaar zijn jeugdleden. De info op deze pagina is bedoeld voor jeugdleden en hun ouders/verzorgers. Tennissen leer je door veel te spelen.  Ouders kunnen een belangrijke rol spelen om het kind enthousiast te krijgen en te houden voor tennis: stimuleer ze om naar de baan te gaan, tennis zelf met ze indien mogelijk en laat ze afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. Zodra een kind beter leert tennissen, zal het vanzelf enthousiaster worden.

Spelerskaart:
Bij TC Deurne krijgt jouw kind een Tenniskids TOF spelerskaart. Deze spelerskaart is in de Tenniskids kleur waarin jouw kind speelt. Met deze kaart krijg je als ouder inzicht in de ontwikkeling van je kind. Je kind neemt de kaart altijd mee naar trainingen en wedstrijden, daarom is het handig om deze aan de tennistas te hangen.

Info voor ouders
Tennis is voor jong en oud. Kinderen t/m 17 jaar zijn jeugdleden. De info op deze pagina is bedoeld voor jeugdleden en hun ouders/verzorgers. Tennissen leer je door veel te spelen. Ouders kunnen een belangrijke rol spelen om het kind enthousiast te krijgen en te houden voor tennis: stimuleer ze om naar de baan te gaan, tennis zelf met ze indien mogelijk en laat ze afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. Zodra een kind beter leert tennissen, zal het vanzelf enthousiaster worden.

In welk team komt mijn kind? Hoe zit het met de leeftijdsklasses?
Alle tennisverenigingen werken volgens de methode 'Tenniskids' van de KNLTB, de tennisbond. Deze is geheel afgestemd op de mogelijkheden van de kinderen. Daardoor leren ze razendsnel het spel spelen. Vier kleuren brengen hun voortgang in kaart: blauw  - rood - oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden maar ook andere balsoorten en andere veldgroottes. Vanaf oranje kunnen de kinderen deelnemen aan de tenniscompetitie.

In welk team komt mijn kind? Hoe zit het met de leeftijdsklasses?
Alle tennisverenigingen werken volgens de methode 'Tenniskids' van de KNLTB, de tennisbond. Deze is geheel afgestemd op de mogelijkheden van de kinderen. Daardoor leren ze razendsnel het spel spelen. Vier kleuren brengen hun voortgang in kaart: blauw  - rood - oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden maar ook andere balsoorten en andere veldgroottes. Vanaf oranje kunnen de kinderen deelnemen aan de tenniscompetitie.

De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2024 t/m 31 december 2024.

Tenniskids Blauw
Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. Bij TC Deurne hebben we momenteel nog geen kinderen in blauw.

Tenniskids Rood
In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren.  In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan. (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Tenniskids Oranje
In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood. In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan. Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm.

Tenniskids Groen
In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in Groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi. Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan. Het racket is tussen de 63,5 en 68 cm.

Geel
Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.

Website gerealiseerd door Derks Webdesign