Tennisbanen TC Deurne 

Vanaf april 2014 hebben we Red Court banen zodat er praktisch het hele jaar door lekker buiten gespeeld kan worden.
Bovendien beschikken we over een schitterend paviljoen met zonneterras waar het gezellig vertoeven is na de wedstrijd.

Wij  vragen je dringend niet te de baan te betreden bij de volgende weersomstandigheden:
Sneeuw 
Dooi na een periode van vorst
Bij ijzel vanwege gladheid

De banen raken hierdoor onherstelbaar beschadigd!
Download hier het baanreglement.

Gebruik van de tennisbanen

1. Nooit de banen betreden met schoeisel voorzien van (ijzeren) noppen of uitsteeksels. Zorg ervoor dat schoeisel ten alle tijden vrij is van gras, modder of ander vuil.
2. De banen dienen na iedere speelronde gesleept te worden met de aanwezige sleepmatten. Slepen met de vezels van de mat over de baan. LET OP! Bij regen of zeer natte banen mag niet gesleept worden, maar wel getennist. Het schema hoe gesleept moet worden is aanwezig op de banen en kan bekeken worden op de bijlage linksonder op deze pagina.
3. Indien gewenst mogen de lijnen geborsteld worden met de aanwezige rolbezems. Dit kan alleen indien de baan (infill) droog is.
4. De banen vrijhouden van glaswerk, papier, stenen, kauwgom etc.
5. Roken en vuur op de banen is ten strengste verboden.
6. Bij dooi mag absoluut niet getennist worden i.v.m. beschadigen van de fundering. Er komen dan kuilen onder de mat die niet meer hersteld kunnen worden. Bij verwachte dooi zullen de banen worden afgesloten.
7. Bij vorst (overdag en s nachts onder 0°C) mag er getennist worden. In de periode met alleen matige nachtvorst en overdag temperaturen boven de 5°C mag getennist worden. Let wel op, de banen kunnen glad zijn.
8. Sneeuw mag niet van de banen gehaald worden. De infill wordt dan vervuild en onregelmatig verdeeld. Sneeuw laten liggen tot de vorst uit de baan en ondergrond is verdwenen.
9. Bij ijzel niet tennissen vanwege gladheid.
10. Bij vochtig weer plakt de infill aan schoenen. Deze bij het verlaten van de baan schoonpoetsen met de aanwezige borstels.
11. Aanwijzingen van de beheerder dienen altijd opgevolgd te worden.

We rekenen er op dat alle leden zich aan bovenstaande regels houden en, indien nodig, bezoekende spelers hierop wijzen.

Verlichting baan 1 t/m 3 wordt automatisch uitgeschakeld!

Sommige leden hebben het al gemerkt dat op zaterdagmiddag de lampen op baan 1,2 en 3 plotseling uitgaan. Het idee hierachter is dat er in het weekend regelmatig leden komen spelen, (single) die dan de verlichting aanzetten van baan 1-2-3, er branden dan 8 lampen. Nu zijn ze verplicht naar baan 4-5 of 6-7 te gaan waardoor er slechts 4 lampen branden. Bovendien wordt er dan minder intensief gebruik gemaakt van baan 1. Het is een weloverwogen besluit geweest, omdat er tevens nachten zijn geweest dat de verlichting van alle banen aan waren! Hieronder staat hoe je deze lampen toch in kunt schakelen.

Voor degene die vaker in het weekend spelen is het derhalve zinvol om de volgende tekst goed door te lezen. In de fustruimte achter de dubbele deur zit onder de meterkast een drukschakelaar. Deze schakelaar is zodanig ingesteld, dat in de winterperiode baan 1-2-3 na 19.00 uur (was 17.00 uur) niet aangaan of op deze tijd automatisch worden uitgeschakeld. Dus, indien er in het weekend van oktober t/m maart activiteiten zijn waar méér dan 4 banen voor nodig zijn, dient men eerst deze drukknop te bedienen, alvorens men de banen 1 t/m 3 kan verlichten. (Zorg dat de verlichtingsschakelaar van baan 1t/m 3 eerst uit staat, vervolgens de knop 1 x indrukken, deze springt vanzelf weer terug, waarna de verlichting van baan 1 t/m 3 ingeschakeld kan worden.)

Sleeprichting

Website gerealiseerd door Derks Webdesign