Laddercompetitie 

TC Deurne organiseert dit jaar een laddercompetitie!

Wat is een laddercompetitie?

De laddercompetitie is een interne competitie vorm waarbij spelers tegen andere spelers op de ladder tennissen.  Win je een wedstrijd, dan kun je stijgen op de ladder, verlies je dan kun je mogelijk dalen op de ladder.  Als je dus het meeste gewonnen hebt dan sta je aan het einde van de competitie op de bovenste trede van de ladder en ben je de TC Deurne ladder kampioen. Voor de winnaars hebben we een prachtige kampioensbeker! 

Hoe werkt het?

Je krijgt als je meedoet wedstrijden toegewezen, dit zijn zoveel mogelijk wedstrijden van spelers van gelijk niveau.  Je huidige rating bepaald op welke plek je op de ladder begint. Elke wedstrijd wordt in maximaal 3 sets beslist, de spelers spelen als de baanreservering dit toe laat als tijd een derde set, kan dit in verband met de tijd niet  dan wordt er een supertiebreak gespeeld. Spelers die meedoen aan de laddercompetitie kunnen straks een baan voor 2 uur reserveren zodat je een hele wedstrijd kunt spelen. 

De winnaar van de wedstrijd krijgt 20 punten, de verliezer krijgt evenveel punten als behaalde games. Wanneer een 3e set in supertiebreak beslist wordt omdat het echt niet in 3 sets beslist kan worden, dan wordt de stand omgerekend naar een gamestand. Bv. 2-10 wordt 1-6 en 6-10 wordt 3-6. 

 

Wanneer spelen we de ladder?

De ladder competitie wordt gespeeld van 1 juni tot 1 september.  

De ladder is gestart - hoe werkt het nu?

De inschrijving voor de ladder is gesloten.  

De ladders en de wedstrijden vind je rechtsboven hier op deze site. Je ziet hier eenvoudig tegen wie je een wedstrijd moet spelen.  Via de KNLTB Club App die je nodig hebt om een baan te reserveren,  kun je onder de menu opties "Maatjes" de contactgegevens van iedereen die op de ladder staat vinden. Je zoekt de gegevens op van je tegenstanders. Jullie regelen zelf onderling wanneer je speelt. Je spreekt dus onderling af wanneer je de wedstrijd gaat spelen - dit doet de laddercommissie niet voor je! Je reserveert een baan voor het tijdstip dat jullie de ladderwedstrijd spelen. Na de wedstrijd geef je de uitslag door aan ladder@tcdeurne.nl of via de speciale app groep. Zodra er een wedstrijd gespeeld is wordt de tussenstand op de site aangepast! 

De eerste 3 of 4 wedstrijden speel je voor 1 augustus.  Dit komt neer op omgerekend ongeveer 1 wedstrijd in 2 weken per ladder. Maar je plant ze zelf in, dus je bent vrij of je er nu 1 per week of 3 per week speelt. Op deze manier kun je je wedstrijden om je vakantie heen plannen. Begin augustus krijg je wederom een aantal wedstrijden toebedeeld. Zo werken we naar een einde van de ladder toe in het weekend van 5 en 6 september. Dan sluiten we de ladders af. 

Linda Willekens

Voor de actuele stand en geplande wedstrijden klik je op het desbetreffende onderdeel. 

Heren Enkel ladder

Dames Enkel ladder

Heren Dubbel ladder

Dames Dubbel ladder

Gemend Dubbel ladder

 

Website gerealiseerd door Derks Webdesign